n e s t

Our clients, a young family of three, had purchased this one bedroom small flat by the busy Notting Hill tube station, with the aim to use it either for their trips to London or rent it out short term. The flat is one of many on the top floor of a concrete building of the late sixties that was originally built predominantly as offices. Its main advantage is a continuous south-east facing glass facade. 

 

Location: Notting hill, London

Status: Completed

Type: Private residential

Completion date: 2020

Since they considered it as an investment more than anything else, their main request was to fully refurbish it on a very limited budget. With this restriction in mind we focused on only one structural intervention. Opening up the claustrophobic entrance hallway and kitchen to the living area. This created more generous communal quarters, overlooking the rear rooftop views and flooded the space with the warm south eastern light.

Despite its small footprint, we wanted to differentiate the three main areas of the flat. The entrance/cloackroom, kitchen/living and bedroom/ensuite. We therefore used one material, the london underground tile, in three different colours, one for each area. For the much needed storage fittings we added colour coordinated joinery with oak timber flooring as the subtle background. The pastel colours were thoughtfully chosen to create a calming effect in contrast to the busy neighbourhood.

Our clients having seen the final result decided not to rent the new flat out but keep it as their private nest during their trips to London.

Photography by Emanuelis Stasaitis.

 

Next e x p o s e d
Web Design by ThePlasticStudio Copyright © 2020 Kalli-architecture and design ltd Reg. No: 11686279